r   e   k   l   a   m   a

[F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Hurricane F1 PC19 (1987-1988), F1 PC23 (1989-1990), F2 PC25 (1991-1994), F3 PC31 (1995-1996), F3 PC31 (1997-1998), F4 PC35 (1999-2000), F4i PC35 (2001-2006), F Sport PC35 (2001-2002)

Moderatorzy: Majki, maciekx, prezes

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: t-m-s dodano: 17 cze 2016, 06:49

kupilem wczoraj swiece denso, zmienilem,wygrzalem. Silniczek zaczal rowniej pracowac,pojezdzilem do wieczora, polepszylo sie,ale odpalam rano i znowu to samo. Z popychu sprobowalem, przetoczyl sie z 20m bulgotajac i zassal paliwko normalnie i bylo ok. Stare swiece byly dojechane, zalane deczko olejem nawet. Cos nie dobrego sie dzieje. chyba... tak jakby ją przylewalo. nie chce wydawac kasy na cewkofajki i okaze sie,ze te sa sprawne.. nie mam juz pomyslu
Awatar użytkownika
t-m-s
 
Posty: 156
Rejestracja: 29 gru 2015, 22:24
Sprzęt: CBR F2

Reklama

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Majki dodano: 17 cze 2016, 11:44

F2 lubi walić z wydechu marchewy. Miałem Devila grubą parówę to strzelało przy przegazówkach i hamowaniu silnikiem, że się kumple bali :D
Wynika to z faktu, że tam nie ma dopalania spalin i tych dynamicznych doładowań. Sportowa pucha + sportowy filtr jeszcze potęgują to.

Z tego co piszesz to tak jakby coś z gaźnikami było nie halo. Może majster coś poknocił.
Cewkofajki masz dobrze podpięte tak?

Iskra jest na każdej świecy normalnie? (jak wyjmiesz i zewrzesz z silnikiem to skacze?)

Ciekawe jak wykręcone są dysze od składu mieszanki biegu jałowego czy na 2-2,5 obrotu czy więcej.

Jeśli świece wyjmujesz i są mokre to zdecydowanie gaźniki przelewają.
łutututututututtutu...
Awatar użytkownika
Majki
Moderator
 
Posty: 4195
Rejestracja: 03 maja 2009, 23:49
Lokalizacja: Łódź
Sprzęt: Samoróbka

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: t-m-s dodano: 17 cze 2016, 12:31

swiece wygrzalem wczoraj, nie chcialo mi sie rozkrecac moto wieczorem,bo pozno bylo.
dzisiaj rozkrecam,zeby filtr przedmuchac,moze to cos da, ukurzony byl troche bardzo moze tu tkwi przyczyna.
przy poprzednim dlubaniu ze 2mies temu byl czystszy w uj. Przy okazji dzisiaj sprobuje wykrecic swiece,chociaz n8e bardzo mi sie chce xd dostep ujowy jak niewiem. Jesli filtr powietrza nawala,to dobrze w sumie,bo obawiam sie,ze ktorys pierscien nie domaga czy cos, przez to tego oleju na swiecy troche bylo... dziwne jest to,ze jak zlapie normalnie od zimnego to chodzi bez zarzutu,dziury w obrotach brak ani nic. aaaa mialem jeszcze sytuacje,ze mi sie zmulila,zgasla i odpalic musialem tylko na polssaniu, chw8le zassalo i juz bylo ok. rozkrece i przedmucham tez kranik jeszcze raz. Najgorsze,ze jak gazniki ujowo ustawione,to majstry zapewne nie poprawia,bo powiedza,ze sam dlubalem i spierdzielilem
Awatar użytkownika
t-m-s
 
Posty: 156
Rejestracja: 29 gru 2015, 22:24
Sprzęt: CBR F2

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Majki dodano: 17 cze 2016, 14:52

Filtr powietrza nic do tego raczej nie ma, wątpię również w kranik. W baku jest konkretne stożkowe sitko zamontowane i ono filtruje brudy z banku.

To nie musiał być olej na świecy, nagar, niedopalona benzyna również ma mocno przybrudzony kolor. Jesli chcesz sprawdzić pierścienie to manometr jest ci potrzebny Yato specjalnie pod świece kosztuje ok 40-50zł
łutututututututtutu...
Awatar użytkownika
Majki
Moderator
 
Posty: 4195
Rejestracja: 03 maja 2009, 23:49
Lokalizacja: Łódź
Sprzęt: Samoróbka

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Honda600 dodano: 17 cze 2016, 17:12

Witam pewnego słonecznego dnia wsiadłem na Moto podczas jazdy zrobiłem redukcję z 3 na 2 i coś zablokowalo mi Koło i przestały wchodzić biegi a gdy zdjalem sprzeglo to biegi wchodziły tylko na 5i6 po puszczenu sprzęgła był cały czas luz E gdy odpale Moto to biegi nie wchodza dopiero jak poruszam dźwignią zmiany biegów to jakiś bieg wskoczy a jak później znowu rusze to po puszczenu klamki sprzęgła Moto gaśnie proszę o pomoc
Honda600
 
Posty: 3
Rejestracja: 16 cze 2016, 15:09
Sprzęt: Honda
GG: 645534

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Majki dodano: 17 cze 2016, 18:52

Możesz mielic biegami od 1 po 6 jak moto jest zgaszone? Oczywiście bez wcisnietej klamki sprzegla?
łutututututututtutu...
Awatar użytkownika
Majki
Moderator
 
Posty: 4195
Rejestracja: 03 maja 2009, 23:49
Lokalizacja: Łódź
Sprzęt: Samoróbka

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Honda600 dodano: 17 cze 2016, 19:03

Nie podejzewam ze to może być mechanizm zmiany biegów
Honda600
 
Posty: 3
Rejestracja: 16 cze 2016, 15:09
Sprzęt: Honda
GG: 645534

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: t-m-s dodano: 17 cze 2016, 19:50

Majki grzebalem dzisiaj i tak... membrana w kraniku jebnieta, sprezynki dociskajacej brak. Zamowie zestaw naprawczy albo upoluje caly kranik. Reszta git, przedmuchalem filtr powietrza delikatnie, ale i tak jest zapierdzielony,ze masakra, zalozylem w koncu filter na wezyku, odpalilem po zlozeniu i od zimnego szla ladnie. Rozgrzalem i zrobilem runde wokol dzielnicy,bylo ok. Wydaje mi sie,ze to zalezyjak ta membrana sie docisnie/ulozy. i jakie przejdzie ccisnienie paliwka. Wykrecilem tez swiece ale tylko na pierwszym cylku, kolor elegancki, suchutka,wygrzana. Ogolnie po wertowaniu dziesiatek tematow i podobnych problemow byl temat o tej membranie w kraniku i podobne objawy. Po niedzieli ogarne kranik i bede sie odzywal w temacie jak cos. Dzieki za odzew!
Awatar użytkownika
t-m-s
 
Posty: 156
Rejestracja: 29 gru 2015, 22:24
Sprzęt: CBR F2

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: Majki dodano: 17 cze 2016, 20:03

No to git ma to w sumie sens z ta membrana bo na ssaniu wieksze podcisnienie robi. Ty ale po co Ci ten filtr paliwa na wezu? Fabryka tam fo nie dała bo nie ma pompy. Tak samo w hornecie do 2006 jej nie było tylko grawitacja. W takim przypadku filtr może zmniejszyć przepływu paliwa. Sitko gęste jest wmontowane w baku więc cedzi grubsze brudy.
łutututututututtutu...
Awatar użytkownika
Majki
Moderator
 
Posty: 4195
Rejestracja: 03 maja 2009, 23:49
Lokalizacja: Łódź
Sprzęt: Samoróbka

Reklama

Re: [F1,F2,F3,F4] Moja Honda nie pali

Postautor: t-m-s dodano: 17 cze 2016, 22:08

pisali,ze dają, to zalozylem,bo myslalem, ze bezpieczniej bedzie. W takim razie to ma sens jak piszesz. Jak bede dlubal,to zdejme,zeby cyrkow nie bylo.
Awatar użytkownika
t-m-s
 
Posty: 156
Rejestracja: 29 gru 2015, 22:24
Sprzęt: CBR F2

PoprzedniaNastępna

Wróć do CBR 600F

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości