r   e   k   l   a   m   a

Nie pali na 1 i 4 cylinder

Hurricane F1 PC19 (1987-1988), F1 PC23 (1989-1990), F2 PC25 (1991-1994), F3 PC31 (1995-1996), F3 PC31 (1997-1998), F4 PC35 (1999-2000), F4i PC35 (2001-2006), F Sport PC35 (2001-2002)

Moderatorzy: prezes, MartinBikesManiac, maciekx

Nie pali na 1 i 4 cylinder

Postautor: macko dodano: 08 lip 2012, 18:00

Witam. Moto to CBR F3 98''.
Dzisiaj na światlach moto nagle zaczęło dziwnie chodzić, okazało sie że nie pali na 1 i 4 cylinder.

Napiszę co zostało sprawdzone. Proszę o propozycje co dalej sprawdzać bo już nie mam pomyslów.
-świece zamienilem miejscami i nadal nie pali 1 i 4
-myślalem ze cewka bo prawa jest odpowiedzialna za 1 i 4 cyl, zamieniłem miejscami i nadal problem występuje
-przewody wys napiecie spryskalem wodą i zadnych przebic nie widac
-wszystkie wtyczki itp podłączone jak należy, wiec na pewno nic sie nie wypięło

Jedynie co mnie zastanawia to to że gdy przekręce kluczyk, bez odpalania moto to na kablach idących do lewej cewki (2 i 3 cylinder) jest napięcie 0V, natomiast do cewki prawej( 1 i 4 cylinder) jest cały czas podawane napięcie 12V.

Ma ktoś pomysl co może być przyczyną lub co dalej sprawdzać zeby rozwiazac problem? Z gory dzieki za pomoc. pozdro
Awatar użytkownika
macko
 
Posty: 795
Rejestracja: 27 gru 2011, 21:04
Lokalizacja: Stęszew
Sprzęt: F3
GG: 6677338

Re: Nie pali na 1 i 4 cylinder

Postautor: macko dodano: 08 lip 2012, 18:44

Chyba znalazłem usterkę. Wyciągnąłem wszsytkie przewody z moto i jeden kabel idący od modułu zapłonowego się lekko przetarł i stykał z ramą. Na szybko odpaiłem moto i pali teraz na wszystkie 4 cylindry. Skręce wszsytko do kupu i przetestuje czy faktycznie jest wszystko dobrze.
Awatar użytkownika
macko
 
Posty: 795
Rejestracja: 27 gru 2011, 21:04
Lokalizacja: Stęszew
Sprzęt: F3
GG: 6677338


Wróć do CBR 600F

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość