Oleje motocyklowe - Liqui Moly

Gdzie lub jak serwisować motocykle? Informacje na temat serwisów i porady pozwalające pogrzebać sobie samodzielnie.

Moderatorzy: prezes, MartinBikesManiac

Oleje motocyklowe - Liqui Moly

Postprzez ghostrider 24 lut 2010, 22:25

Siemka.
Co sądzicie o olejach półsyntetykach 10w40 marki Liqui Moly?

I co sądzicie o innych preparatach tej marki np. smary do łańcuchów ?
ghostrider

Sprzęt: Honda CBR 600 F3
GG: 7145591

Re: Oleje motocyklowe - Liqui Moly

Postprzez MartinBikesManiac 25 lut 2010, 12:18

Szczerze nie stosowałem nic z tej gamy oprócz LM40 preparatu podobnego do WD 40 ,jest tańszy a tak samo działa,więc plus dla LM.Kumpel kupił u mnie LM do czyszczenia łańcucha i mówił,że ciut słabszy od Motula.
Co od olei nie wiem może i są dobre ale z podobną ceną jaką ma np Motul czy Mobil to LM jeszcze mi się nie zdarzyło sprzedać (nawet się o nie nie pytają).Możliwe przez to,że jest silna konkurencja cenowa innych firm,np Elf moto jest dużo tańszy a firma też renomowana.. :piwo:
SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY.CZĘŚCI TUNINGOWE DO SAMOCHODÓW.ZAWSZE SUPER CENY !! ;P
MartinBikesManiac
Moderator

Sprzęt: Fajny..;P
GG: 1970398

Postprzez ghostrider 25 lut 2010, 20:16

A o Elfie co sądzisz?
ghostrider

Sprzęt: Honda CBR 600 F3
GG: 7145591

Postprzez MartinBikesManiac 25 lut 2010, 23:29

U mnie sprzedaje się ich więcej niż LM.Ogólnie olej taki sam jak inne do moto Bel Rey,Shell,LM,Mobil itp. Z tym,że ludzie najbardziej lubią Motul ,Mobil i Castrol bo się już do nich przyzwyczaili są najlepiej zareklamowane.. :)
SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY.CZĘŚCI TUNINGOWE DO SAMOCHODÓW.ZAWSZE SUPER CENY !! ;P
MartinBikesManiac
Moderator

Sprzęt: Fajny..;P
GG: 1970398

Postprzez fox| 26 lut 2010, 01:26

Ogólnie to w ogóle nie wiedziałem, ze Liqiu Moli ma oleje, gadałem ostatnio z przedstawicielem tej firmy i mowił, że za granicą dużo się tego sprzedaje, w polsce nie. Jakoś sam ochoty nie mam sprawdzać, wole to co sprawdzone, ;]
"Prosta droga jest dla szybkich motorów, droga z zakrętami jest dla szybkich kierowców ..."
fox|

Sprzęt: F4i sport ->02
GG: 6216354

Postprzez uszu 26 lut 2010, 15:44

ja mialem najpierw Castrol RS Superbike potem po wymianie silnika trzeba bylo go odpalic a jedyny olej jaki udalo mi sie kupic w tym dniu to z rozlewni olejowej od kolegi szefa i jedyny jaki mial 10w40 to byl motorex zrobilem na nim ok 1,500km i stalo sie cos? absolutnie nic , biegi ladnie wchodzily silnik ladnie pracowal ogolnie pozytyw a koszt tego oleju to o 8e taniej od repsola no a pozniej juz repsola zalalem i tez pozytyw.Ale chcialem zaznaczyc ze nie zawsze trzeba myslec ze brac to co sprawdzone jak wspomnial Martin ze dobrze zareklamowane to ludzie biora ja skorzystalem z mniejszej lekramy i tez bardzo zadowolony bylem a jakby nie patrzec w kieszeni zostalo na 50 litrow benzynki :D tak wiec czasem warto sprubowac czegos nowego :piwo:
Obrazek
Obrazek
uszu

Sprzęt: szukam litRRa
GG: 725001

Postprzez ROMUS 09 mar 2010, 23:45

Preparaty LM są jednymi z najlepszych na rynku. Liqi produkuje między innymi dla WURTHA i paru firm smary odrdzewki itp. Oleje też ma jedne z najlepszych. Niestety jak jest dobre to i kosztuje. W polsce ludzie kupują tanie badziewie i dla większości to MOBIL! to jest coś! Następną firmą olejarską którą warto polecić to NESTE. Nalałem do paru samochodów i efekt piorunujący! Mniej pali i moment obrotowy wyraźniej większy. Podobny efekt jest po zmianie np z mobila 10w40 na motula 300v 10w40. Jak ktoś to robił to wie o co chodzi. Efekt np. lepszy niż przy zastosowaniu powercommandera
Jak ktoś chce sprawdzić firmę liqi molly to niech kupi szampon z woskiem tej firmy. Efekt za***isty!!!!
SERWIS,SKLEP MOTOCYKLOWY I SAMOCHODOWY. POSIADAMY KOMPUTER DO DIAGNOSTYKI UKŁADÓW WTRYSKU, IMMOBILIZERA ITP. DO MOTOCYKLI, SKUTERÓW, ATV, SKUT. WODNYCH PRODUKCJI JAPOŃSKIEJ, USA, EUROPY I AZJI. 663 899111
ROMUS

Sprzęt: CBR900RR

Powrót do Mechanika motocyklowa