Mini recenzja butów XPD XP5 (Spidi)

Opisy recenzje kasków, kurtek, rękawic, spodni, butów oraz pozostałej części garderoby na motocykl.

Moderatorzy: qiun, prezes, gojo

Mini recenzja butów XPD XP5 (Spidi)

Postprzez Glide 10 mar 2010, 15:55

Przyszły mi dzisiaj butki XPD XP5 :tanczacybanan: Prosto z Anglii. Jestem mega zadowolony. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. Wszystko starannie wykonane,bardzo dobra skóra, nic nie odstaje,nic nie trzeszczy. Wszystko dobrze spasowane. Na razie pochodziłem w nich trochę po domu, stwierdzam że są bardzo wygodne. Mierzyłem wiele butów, ale żadne nie były tak wygodne, żeby można było normalnie chodzić, także nadają się na załatwienie różnych spraw na mieście. Co bardzo mnie sie podoba, to wygląd. Wyglądają rewelacyjnie, sportowo a przy tym wygodnie w nich jak w butach prawie turystycznych. Nie żałuje ani złotówki na te buty. To co już mówiłem wcześniej- słyszałem opinie osób które przesiadły się np z Sidi vertigo na Xpd i twierdzą że XPD dużo lepsze, wygodniejsze, oraz nie skrzypią w czasie chodzenia. Popieram respekt
Jeszcze jedno. W teście butów sportowych (z gazety MOTOCYKL) te buty zajęły 2 miejsce. Okazały się lepsze( brane były różne aspekty pod uwagę- np wygoda, bezpieczeństwo, szybkość zdejmowania zakładania itp) niż nie jedne buty za 1000-2000zł. Lepsze od takich butów jak np. Sidi Vertigo Corsa czy Alpinestars Supertech
Polecam jak najbardziej. Ukłony dla XPD (SPIDI) respekt
Zapraszam do dyskusji, mile widziane komentarze. Wraz z przejechanymi km uzupełnię opis o spostrzeżenia.
Kilka zdjęć
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 10 mar 2010, 21:05 przez Glide, łącznie edytowano 1 raz
Glide

Sprzęt: CBR F4

Re: Mini recenzja butów XPD XP5 (Spidi)

Postprzez nosi 10 mar 2010, 18:42

ile dales z wysylka? i z ebaya?;]
nosi

Sprzęt: CBR F3
GG: 6452907

Postprzez Glide 10 mar 2010, 18:56

Ok 550zł bo z promocji
Glide

Postprzez John Doe 10 mar 2010, 20:56

za te cenę rewelka.
Podziwiam też że się nie bałeś zamawiać w ciemno bez przymiarki ale w sumie jakby nie pasowały to zawsze można odsprzedać.
Chyba to będą moje kolejne buciki :)
--------------------------------
Jeśli blizny dodają charakteru to moje moto jest ku***sko charakterne....
John Doe

Sprzęt: CBR F4i Sport 2001
GG: 1174890

Postprzez Glide 10 mar 2010, 21:02

To nie jest tak że bez przymiarki :) Nie kupiłbym tak. Otóż jakiś czas temu przymierzałem buty XPD XP3 czyli model niższy i ten sam rozmiar sobie zamówiłem. Poszczególne modele mają taką samą rozmiarówkę
Glide

Postprzez Nikos 10 mar 2010, 23:05

Ciekaw jestem jaka jest relacja w stosunku do alpinek smx5 jeżeli chodzi o jakość wykonania i wygode?
Wszystko jest dla ludzi:wóda,prochy,sex grupowy i motocykle...
Nikos

Sprzęt: CBR 600RR

Postprzez Glide 10 mar 2010, 23:08

Nie wiem jak z wykonanie alpinek ale na pewno nie będą wygodniejsze od XPD. Tak myślę ponieważ kilka alpinestarsów już mierzyłem
Glide

Postprzez MartinBikesManiac 11 mar 2010, 13:40

Wiesz,każdy chwali swoje,a przymiarka butów nie świadczy o tym że będą niewygodne bo takie buty się rozchodzą...A co do alipny lub sidi to wątpię aby jakieś spidi za 500-700zł je pokonały... :mrgreen: Trochę alpin i sidi widziałem w życiu nawet po wypadkach i serio mało butów może się z nimi równać.

Ja handluje dużo firmami i jestem neutralny a każdą firmę bo za chwalenie mi nie płaca ale żadne akito/spidi/adrenaline/axo/nitro czy inne im nie dorównają jakością..
równie dobrze mogę powiedzieć,że te są też super wykonane jak alpiny czy sidi i są super bo w moto gp nimi latają ale do alpin im trochę brakuje. :)

http://www.allegro.pl/item953649291_ray ... atisy.html
SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY.CZĘŚCI TUNINGOWE DO SAMOCHODÓW.ZAWSZE SUPER CENY !! ;P
MartinBikesManiac
Moderator

Sprzęt: Fajny..;P
GG: 1970398

Postprzez Nikos 11 mar 2010, 23:23

Byłem ciekawy czyjejś opinii na temat smx5 bo mam zamiar jutro iść przymierzyć taki,ale powiem szczerze że te xpd Glidea wyglądają na całkiem niezłe.
Wszystko jest dla ludzi:wóda,prochy,sex grupowy i motocykle...
Nikos

Sprzęt: CBR 600RR

Postprzez Glide 12 mar 2010, 17:45

Dla niewierzących. Oto podsumowanie z testu butów sportowych. XPD XP5 zajęły drugie miejsce. Mogłem kupić alpiny albo sidi ale wybrałem Spidi i jestem zadowolony :piwo: :
Obrazek
Zdjęcie z motocykl-online
Tak jak mówie to tylko moje zdanie. Przymierzałem i widziałem wiele butów.
Glide

Następna strona

Powrót do Ubiór motocyklowy