r   e   k   l   a   m   a

CBR600 F3 na plaku pali

Hurricane F1 PC19 (1987-1988), F1 PC23 (1989-1990), F2 PC25 (1991-1994), F3 PC31 (1995-1996), F3 PC31 (1997-1998), F4 PC35 (1999-2000), F4i PC35 (2001-2006), F Sport PC35 (2001-2002)

Moderatorzy: Majki, maciekx, prezes

CBR600 F3 na plaku pali

Postautor: rumek999 dodano: 19 lis 2018, 20:57

Siemanko !
Mam problem z F3, a mianowicie na plaku odpala, gdy od razu zgaszę to muszę znowu psikać żeby odpaliła, natomiast, jak odpale z plaka i nagrzeje się do normalnej temperatury odpala normalnie bez psiukania.
Dodam że ostatnio zagotowała płyn w zbiorniczku, ale czy to będzie miało coś wspólnego?
Awatar użytkownika
rumek999
 
Posty: 105
Rejestracja: 09 cze 2012, 10:42
Sprzęt: CBR F3

Reklama

Re: CBR600 F3 na plaku pali

Postautor: dodek dodano: 20 lis 2018, 01:15

linka ssania cała ? jesli jest cała to gaźniki na stół.
Ps ta cebra na 2 dzien z rana - zimna odpalała bez plaka także to nie to https://www.youtube.com/watch?v=Qf6zmXQOv9M :D
dodek
 
Posty: 320
Rejestracja: 17 lip 2015, 22:17
Sprzęt: f4i

Re: CBR600 F3 na plaku pali

Postautor: uszu dodano: 20 lis 2018, 20:43

Jak z plaka pali to za mało paliwa dostaje. Ja zrobił bym serwis gaźników a przy okazji jak będą wyciągnięte to luz zaworowy,bo tylko cewki i pokrywę zrzucisz.
Awatar użytkownika
uszu
 
Posty: 1136
Rejestracja: 10 kwie 2009, 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Sprzęt: sc33
GG: 725001

Re: CBR600 F3 na plaku pali

Postautor: rumek999 dodano: 01 gru 2018, 21:23

Nie bardzo miałem wcześniej czas, dzis się zabrałem, gaźniki wyczyszczone, moto nie może zagadać, 3 minuty kręcenia na plaku, w końcu odpaliła i chodziła ze 20 min, zgasiłem, pół godziny postoju, lekkie psiuknięcie plaka i odpala od razu (bez nie odpala) , znowu przerwa następna próba i znowu to samo bez plaka nic. Czy ciepła czy zimna potrzebuje do odpalenia plaka. Ssanie działa idealnie, gaźniki na wakuometrach niemalże idealnie.

Nasuwa mi się tylko pytanie czy może silnik nie ma kompresji i nie może zassać sam mieszanki?
Awatar użytkownika
rumek999
 
Posty: 105
Rejestracja: 09 cze 2012, 10:42
Sprzęt: CBR F3

Re: CBR600 F3 na plaku pali

Postautor: uszu dodano: 02 gru 2018, 21:40

Całkiem możliwe,mogłeś sprawdzić luz zaworowy jak gaźniki miałeś wyciągnięte,przez za ciasny luz też moto może mieć problem z rozruchem.Na ile skład mieszanki masz ? dla tych gaźników jest 2,5obr. ale licząc zużycie elementów ustawiłbym na 2,75 a wysokość pływaka to 13,7mm, +-0,5mm ,masz tak ustawione ?
Awatar użytkownika
uszu
 
Posty: 1136
Rejestracja: 10 kwie 2009, 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Sprzęt: sc33
GG: 725001


Wróć do CBR 600F

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości