r   e   k   l   a   m   a

CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

CBR 600 RR PC37 (2003-2004), CBR 600 RR (2005-2006)

Moderatorzy: prezes, MartinBikesManiac, maciekx

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: lager dodano: 14 maja 2011, 19:48

Witam ponownie!
Gulek - no właśnie tam zostawiłem bo też mi polecali... dziś rano odebrałem - Paweł wymieniał mi rozrusznik, niby jak rozgrzał go i zgasił kilka razy po wymianie to odpalał. Jak odebrałem i przejechałem od niego do siebie na parking na drugi koniec łódzi, zgasiłem na parkingu i próbowałem odpalić ponownie to znów to samo :(((( masakra jakaś, nawet Paweł nie ma koncepcji, za cholere nie wiem co to może być, na zimnym kęci idealnie ale jak sie nagrzeje po i po jeździe to nic, dławi sie tylko słychać taki stykanie (chyba przekaźnika albo próba podjęcia kręcenia przez rozrusznik) zegary przygasaja i nie zakręci... ale po 10/ 15 min znów odpala..
Jak dotknałem radiator od regulatora to musze powiedziec ze jest całkiem gorący.. nie wiem czy to może on???
zaczynam wątpić ze to się uda naprawić bo wciąż nie wiadomo co naprawiać... co to za przyjemność latania na niesprawnym sprzęcie..
POMOCY!! - macie jeszcze jakies pomysły to podsuwajcie bo sam nie wiem...co może sprawiać że po chwili jeżdżenia i zagrzania nie chce normalnie odpalać?????!!!?????
POZDRO
Awatar użytkownika
lager
 
Posty: 3
Rejestracja: 06 mar 2011, 13:56
Sprzęt: CBR600 RR
GG: 1023982

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: gulek dodano: 14 maja 2011, 22:59

lager --> naprawdę współczuję bo wiem jak to jest naprawiać coś co nikt nie ma koncepcji w przyczynie zrypania sprzętu ,sam to przerabiałem

mogę ci życzyć powodzenia ,aby jakiś magik wpadł na pomysł jak to naprawić
pozdro.
GSXR 600 K2---> CBR 600RR 05R.:)
Awatar użytkownika
gulek
 
Posty: 1042
Rejestracja: 13 mar 2011, 13:30
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Sprzęt: CBR 600 RR 05R
GG: 4152099

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: Model321 dodano: 15 maja 2011, 14:57

lager pisze:Sosen - jakby to było to to bym się mega ucieszył, Emil -- pozazdrościć że sprzęt śmiga, no ja niestety musze się jeszcze pomęczyć - jutro z rana oddaję do mechanika - może wreszcie znajdzie się w Łodzi jakiś specjalista - ostatnio to wymianiał mi alternator, skasował 300 stówki i zostawił z problemem. Dam znać co tam sie wykluło w temacie! pozdro


lager pisze:Witam ponownie!
Gulek - no właśnie tam zostawiłem bo też mi polecali... dziś rano odebrałem - Paweł wymieniał mi rozrusznik, niby jak rozgrzał go i zgasił kilka razy po wymianie to odpalał. Jak odebrałem i przejechałem od niego do siebie na parking na drugi koniec łódzi, zgasiłem na parkingu i próbowałem odpalić ponownie to znów to samo :(((( masakra jakaś, nawet Paweł nie ma koncepcji, za cholere nie wiem co to może być, na zimnym kęci idealnie ale jak sie nagrzeje po i po jeździe to nic, dławi sie tylko słychać taki stykanie (chyba przekaźnika albo próba podjęcia kręcenia przez rozrusznik) zegary przygasaja i nie zakręci... ale po 10/ 15 min znów odpala..
Jak dotknałem radiator od regulatora to musze powiedziec ze jest całkiem gorący.. nie wiem czy to może on???
zaczynam wątpić ze to się uda naprawić bo wciąż nie wiadomo co naprawiać... co to za przyjemność latania na niesprawnym sprzęcie..
POMOCY!! - macie jeszcze jakies pomysły to podsuwajcie bo sam nie wiem...co może sprawiać że po chwili jeżdżenia i zagrzania nie chce normalnie odpalać?????!!!?????
POZDRO


Moim zdaniem przyjąłeś złą taktykę jeśli chodzi o naprawę. Ja jakbym dał sprzęt do mechanika zapłaciłbym 300 zł i nadal byłby ten sam problem to ten sam mechanik by mnie szybko ponownie zobaczył. Usterka nadal występuje więc proszę to naprawić lub proszę o zwrot kasy za naprawę albo ostatecznie o zwrot części które zostały wymienione, a przecież były dobre. Inaczej to będziesz jeździł od mechanika do mechanika, każdy będzie wymieniał części, może za 6 razem ktoś znajdzie przyczynę problemu. Taka naprawa wyjdzie Ci bardzo drogo. Jeśli masz taką taktykę to chyba już lepiej oddać motocykl do serwisu Hondy na diagnozę, na pewno taniej Ci wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 22:50 przez Model321, łącznie zmieniany 1 raz
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...:)
Awatar użytkownika
Model321
 
Posty: 367
Rejestracja: 12 mar 2010, 09:27
Lokalizacja: Lisice
Sprzęt: CBR 600 RR
GG: 4369025

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: gulek dodano: 15 maja 2011, 18:42

model 321 a widzisz gdzieś gdzie napisał o jakiś kosztach .....
GSXR 600 K2---> CBR 600RR 05R.:)
Awatar użytkownika
gulek
 
Posty: 1042
Rejestracja: 13 mar 2011, 13:30
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Sprzęt: CBR 600 RR 05R
GG: 4152099

Reklama

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: Model321 dodano: 15 maja 2011, 22:50

gulek pisze:model 321 a widzisz gdzieś gdzie napisał o jakiś kosztach .....


Już poprawiłem mój poprzedni post.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...:)
Awatar użytkownika
Model321
 
Posty: 367
Rejestracja: 12 mar 2010, 09:27
Lokalizacja: Lisice
Sprzęt: CBR 600 RR
GG: 4369025

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: KrzysztofSc dodano: 29 maja 2011, 21:24

Kumpel miał tak w suzuki, na zimnym kręcił bez problemowo, a jak się nagrzał do 60 to trzeba było czekać az ostygł... a po jakimś czasie nawet kontrolki nie chciały swiecić... okazało się że nie był to rozrusznik(wyczyścił go) akumulator też nie bo dałem mu na próbę mój i było to samo... alternator również był oki bo dawał dobre napięcie, w końcu po 2 tygodniach usterka znikła po kupieniu nowego rególatora napięcia i nowego akumulatora, teraz motor śmiga, pali nie ważne czy na ciepłym czy na zimnym... ;)
KrzysztofSc
 
Posty: 32
Rejestracja: 18 lis 2009, 01:51
Sprzęt: cbr f3 -> cbr f2
GG: 10920833

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: Filip93 dodano: 14 lut 2014, 19:26

Lager,udało ci się rozwiązać ten problem ? obawiam się że u mnie jest podobnie.Dziś jak wróciłem do domu zostawiłem moto na postoju zagrzało się po paru minutach do 103 C.Włączył się wentylator temp. spadła do 100. Wyłączyłem moto i jak chciałem odpalić to po naciśnięciu startera rozrusznik ledwo zakręcił raz po czym nagle zgasły mi zegary i się zrestartowały.Miałem już tak raz kilka dni temu.Co dziwi mnie bardzo jak moto pracuje do temp. 100C to nawet ciepłe zapala elegancko ale jak tylko jest ponad 100 C i się go zgasi to potem nie ma siły w ogóle zakręcić,ładowanie jak mierzyłem to było coś ok.13.4 na światłach mijania+drogowe przy obrotach ok 4000-6000 tyś.
http://www.bikepics.com/members/radwan93/


http://www.youtube.com/user/Filip1905
Awatar użytkownika
Filip93
 
Posty: 18
Rejestracja: 19 sty 2014, 11:15
Lokalizacja: Wrocław/Jelenia Góra
Sprzęt: CBR600RR

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: organo dodano: 14 lut 2014, 22:27

jak tak mialem hornetem jak aku sie zagotował był pusty bez elektrolitu. zimny odpalał , ciepły nie mial siły kręcić. przez przypadek zobaczyłem że aku spuchł . po wymianie było ok. Ale 100stopni nie musiał mieć....
Awatar użytkownika
organo
 
Posty: 855
Rejestracja: 16 paź 2009, 23:30
Lokalizacja: WND....
Sprzęt: 600rr Pc37b
GG: 1989259

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: Filip93 dodano: 14 lut 2014, 22:37

Sesja się skończy będę miał więcej czasu,zrobię rozrusznikowi próbę na krótko po rozgrzaniu motocykla jak nie da rady znaczy że na 100 % rozrusznik walnięty, a instalacja,ładowanie sprawna. Zobaczmy,jak ktoś miał podobne problemy i udało mi się rozwiązać to będę wdzięczny za jakieś rady ; )
http://www.bikepics.com/members/radwan93/


http://www.youtube.com/user/Filip1905
Awatar użytkownika
Filip93
 
Posty: 18
Rejestracja: 19 sty 2014, 11:15
Lokalizacja: Wrocław/Jelenia Góra
Sprzęt: CBR600RR

Re: CBR 600 RR 2003 - nie odpala na ciepłym !!!!

Postautor: Silent dodano: 18 lut 2014, 17:28

Filip93, rozgryzłeś co może być przyczyną ciężkiego odpalania na ciepłym? Walczę z tym samym problemem w swojej RR;/
http://www.honda-cbr.pl/forum/cbr-600-silent-t9435.html
Awatar użytkownika
Silent
 
Posty: 164
Rejestracja: 10 paź 2012, 18:41
Lokalizacja: LBL
Sprzęt: 600RR PC37
GG: 3679964

PoprzedniaNastępna

Wróć do CBR 600RR

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości