Ciekawe trasy (winkle) w okolicach Warszawy

Porady, informacje gdzie można wybrać się w dalszą podróż na motocyklu. Relacje z wypraw.

Moderatorzy: qiun, prezes, gojo

Ciekawe trasy (winkle) w okolicach Warszawy

Postprzez zazu 07 cze 2009, 19:45

Ktoś miał do czynienia z takimi ?

Chodzi o dobry asfalt, w miarę bezpieczne zakręty (nie w środku jakiejś wsi gdzie dzieci bawią się przy drodze i psy obszczekują każdy pojazd), no i żeby to nie był jeden ciaśniejszy łuczek, ale troszkę więcej.

2ga sprawa, macie jakieś ciekawe traski do sprawdzenia osiągów maszyny? Ja szczerze NIE polecam trasy Gdańskiej (przy której mieszkam), za to podobno obwodnica Garwolina jest niezła :)
zazu

Sprzęt: CBR600 F4i
GG: 0004449949

Re: Ciekawe trasy (winkle) w okolicach Warszawy

Postprzez pelot 09 cze 2009, 23:32

Bardzo fajna droga jest, jadąc od Pruszkowa w stronę Pęcić. Na wylocie z Pruszkowa jest tam ładna prosta, którą zepsuli rondem. Bardzo często jest sporo piasku rozsypanego na tym rondzie,więc trzeba uważać. Dalej kawałek prostej, piękny winkiel w lewo, następny w prawo i ostatni znowu w prawo. Asfalt w tamtym miejscu jest gładki jak stół.

Ale jak ktoś ma lepszą propozycję, to z chęcią skorzystam :)

Pozdrawiam
pelot

Postprzez zazu 20 cze 2009, 11:58

dzięki :)

biorąc pod uwagę brak zainteresowania tematem (a być moze po prostu nie ma takich ciekawych miejsc w okolicach stolicy) wrzucę opis pojedynczego zakrętu - znalazłem dzisiaj na innyn forum.
"A co do ćwiczenia zakrętów- ja mam wjazd na Katowicką 500 m od domu i tam ćwiczę. Super asfalt i zakręt 180 stopni przy promieniu łuku ok. 15-20m więc wolny ale w ten sposób można schodzić bardzo nisko nie ryzykując wiele, bandytą jeszcze nie przytarłem ale tryplem się zdarzyło.
pozdr "

by: Marlew, z Piaseczna
zazu

Sprzęt: CBR600 F4i
GG: 0004449949

Postprzez Pit3r 28 gru 2009, 02:24

W Wawie zbytnio dużo ładnych zakrętów nie ma albo ja ich nie zauważam ;/
W mieście czasem można się lepiej złożyć, ale przeważnie albo dużo samochodów wokół albo jakieś inne atrakcje typu piach, dziury itd. Przykładowo jak wjeżdzasz do Pruszkowa od strony Grodziska, to 10m za 3cimi światłami za Lidlem jest lekki łuk w prawo. W nocy jest pięknie, lecisz sobie na lajcie, składasz się w lewo i niespodzianka! Przez cała jezdnię idzie jakieś dziwne wybrzuszenie (jakby od korzenia czy h*j wie czego) dzięki któremu przednie koło sie od razu unosi i przeważnie lądujesz na drugim pasie, łapiesz shimmy, a jak masz dużego pecha to kończysz szlifem. Ja kilka razy wracając tamtędy o tym zapominałem i miałem pełno w gaciach :mrgreen:

Co do sprawdzenia osiągów to polecam trasę Warszawa-Grójec, dobra, długa, prosta droga, po drodze przerwa na Orlenie na tankowanie i papierosa. Na wysokości tego Orlenu i tak polecam zwolnić bo przy światłach stoi jeden fotoradar robiący zdjęcia od tyłu :)

Jeśli chodzi o zakręt to moim ulubionym jest wiadukt na cargo, równiutki, bardzo przyczepny asfalt i dobry zakręt! Lepiej się wg.mnie wjeżdza w górę, bo w dół jak szybko jedziesz to moment i musisz hamować jeszcze w złożeniu, żeby się wyrobić.
Pit3r

Sprzęt: F3

Postprzez ROMUS 31 sty 2010, 23:17

Dobre proste to od Grójca do Radomia. Zero jak na razie fotoradarów tylko tajniacy. 30 km prostej. Fajna trasa jest od Białobrzeg do Tomaszowa Mazowieckiego. Nie jest za szybka ale fajne widoki. Można odpocząć po drodze w Spale i napić. Wracać np. katowicką
SERWIS,SKLEP MOTOCYKLOWY I SAMOCHODOWY. POSIADAMY KOMPUTER DO DIAGNOSTYKI UKŁADÓW WTRYSKU, IMMOBILIZERA ITP. DO MOTOCYKLI, SKUTERÓW, ATV, SKUT. WODNYCH PRODUKCJI JAPOŃSKIEJ, USA, EUROPY I AZJI. 663 899111
ROMUS

Sprzęt: CBR900RR

Postprzez gel3k 31 mar 2010, 21:52

Taaak, Ale lecąc do Grójca trzeba uważać w tarczynie ;)
Poza tym ten odcinek do Radomia jest całkiem całkiem - tam biję rekordy :P
gel3k

Sprzęt: CBR 600 RR PC40
GG: 3236594

Postprzez matrix 05 cze 2010, 01:51

Ostatnio leciałem krajową 70-tką Skierniewice - Huta Zawadzka w kierunku ósemki. Asfalt średniawy ale sporo długich łuków aby się poprzechylać.
Zanim odkręcisz z pełnej garści pomyśl...to nie boli
matrix

Sprzęt: CBR 600 F3
GG: 20944361

Postprzez tomek_swat 07 cze 2010, 15:12

bardzo dobra trasa jest lecąc na zegrze przez serock potem na nowy dwór mazowiecki, polecam
pzdr
tomek_swat

Sprzęt: F4i Sport
GG: 1586451

Postprzez organo 17 cze 2010, 09:38

nie tam na serock to straszne korki wieczne tiry itp tej trasy nie polecam jesli juz to przez pomiechowek nasielsk sporo fajnych winkli poznien np plonsk lub putusk ciekawa miescina tylko kawalek jest kiepskiego asfatu ale jest calkiem znosnie a w putusku zawsze sporo motocykli sie kreci...
organo

Sprzęt: Hornet 600N
GG: 1989259

Postprzez tostek 26 cze 2010, 13:53

do sprawdzania v-max obwodnica Radzymińska jest jak najbardziej ok.
Co do winkli to chyba jest problem bo najlepiej pole i zakręty, a albo są lasy albo wioski gdzie co chwila przebiega jakiś pies, kot, krowa, świnia, zając, łoś, wielbłąd etc
tostek

Sprzęt: cbr F4

Powrót do Turystycznie - przejażdżki, relacje