Wyskakujące reklamy?

Problemy oraz sugestie związane z tym forum.

Moderatorzy: qiun, gojo

Wyskakujące reklamy?

Postprzez gojo 02 gru 2008, 19:03

Kurde... dzisiaj zauważyłem bezczelnie wyskakującą reklamę.

Ja rozumiem, że utrzymanie domeny kosztuje i trzeba mieć co do garnka włożyć, ale żeby od razu sypać wyskakującymi reklamami?

Może quin zaproponuj jakieś dobrowolne składki... ew. dodaj jakiś banner.... ale wyskakujący popup jest mocno upierdliwy. Da się na tym w ogóle zarobić? :)
--
gojo @ CBR600FSport'01
gojo
Moderator

Sprzęt: CBR F4i Sport

Re: Wyskakujące reklamy?

Postprzez qiun 02 gru 2008, 20:08

Witam ,

Osobiście nie umieszczałem żadnej reklamy w serwisie. Najprawdopodobniej była to reklama która wynikła z podpiętych statystyk stat.pl.
Sam osobiście nie trawię reklam typu popover lub popup jak większość z nas, dlatego jak reklama się tego tupu pojawi to usunę statystyki z serwisu, gdyż tak samo mam podpięte statystyki z Google Analyst, więc jakieś wyjście by z tego było :-)
Jeżeli chodzi natomiast o utrzymanie forum to na razie nie jest źle daję radę, jak już nie będę miał na paliwo to zacznę się w tedy martwić :piwo:
Zanim odkręcisz manetkę pomyśl ...
qiun
Administrator

Sprzęt: CBR F3

Postprzez gojo 02 gru 2008, 20:28

Spoko :)
Idzie zima, sezon motocyklowy martwy, więcej pieniędzy w portfelu zostaje... dasz radę :)

W przyszłości, jak będziesz miał problemy finansowe, nie będziesz chciał utrzymywać forum, lub pojawią się inne okoliczności - zgłoś się do forumowiczów.

Pamiętam, swego czasu gościu z honda-hornet.pl chciał się obłowić na domenie (że niby było ze 100 osób zarejestrowanych na forum) i chciał ją publicznie sprzedać za jakieś mega pieniądze (strasząc skasowaniem forum jak nie dostanie kokosów)... został tak wyszamotany słownie, że mocno zmiękł... :)
--
gojo @ CBR600FSport'01
gojo
Moderator

Postprzez qiun 02 gru 2008, 20:36

Kurcze gojo powiem tak sprzedawanie domeny wybiłeś mi z głowy raz na zawsze :shock:. Osobiście nie chciał bym nigdy umieszczać tutaj reklam gdyż chciał bym aby buło tutaj miejsce gdzie ludzie mogą znaleźć cenne informacje ( nie będzie to śmietnik ), a dostęp do informacji będzie czysty i przejrzysty.
qiun
Administrator

Postprzez gojo 02 gru 2008, 20:40

Wiesz, Twoja domena, Twoje pieniądze, Twoje prawo... :)
Ale jestem pewny, że zrobisz tak, że przyszłe pokolenia będą mogły poczytać w necie jak ich dziadkowie się bawili w motocykle i jak Ci się znudzi, przekażesz w dobre ręce... ten przekaże kolejnemu.... etc... :)
--
gojo @ CBR600FSport'01
gojo
Moderator

Postprzez qiun 02 gru 2008, 20:57

Gojo nie masz się co martwić, będziesz miał się czym pochwalić swoim dzieciom :D Tylko kurcze jak czytam temat nam-nie-stanie-t195.html to się zastanawiam .... :angel:
qiun
Administrator

Postprzez LukuF4i 03 gru 2008, 13:03

hehehe :D nie strasz qiun :D
Jedna myśl i jeden cel... latać Hondą CBR ;)
LukuF4i

Sprzęt: CBR 600 F4i

Postprzez gojo 03 gru 2008, 16:08

qiun napisał(a):Gojo nie masz się co martwić, będziesz miał się czym pochwalić swoim dzieciom :D Tylko kurcze jak czytam temat nam-nie-stanie-t195.html to się zastanawiam .... :angel:

Dopóki motocykle nie zabiją odruchu przełykania... to będziemy mogli łykać niebieskie tableteczki i będzie git :)
--
gojo @ CBR600FSport'01
gojo
Moderator

Postprzez qiun 14 sty 2009, 08:46

Witam ,

Dzisiaj zostały wyłączone statystyki które od czasu do czasu generowały nam uciążliwe popup'y. Od dzisiaj mamy z tym święty spokój.
Tak informacyjnie mogę dodać że reklamy zaczęły się pokazywać jak telewizja Polsat kupiła Gemiusa, firmę która świadczy usługi monitorowania ruchu na stronach WWW.
qiun
Administrator

Powrót do O forum